Născut pe 20 august 1931 la Clevland, Ohio, Statele Unite, Donald ”Don” King și-a făcut un nume de ”promotor” în box la începutul anilor ’70, când a organizat meciul dintre Muhammad Ali și George Foreman de la Kinshasa, luptă devenită legendară cu motto-ul ”Rumble in the Jungle”.
De-a lungul a aproape trei decenii, Don King a reprezentat nume mari ale boxului profesionist, ca Mike Tyson, Evander Holyfield, Félix Trinidad sau Lennox Lewis, însă controversele l-au însoțit aproape la fiecare pas.
A avut necazuri încă înainte de a deveni unul dintre marii afaceriști din lumea sportului: în anii ’60 a fost acuzat că a ucis doi oameni, în două incidente separate. După ce s-a lăsat de facultate, King a pus bazele unei rețele ilegale de pariuri. Când unul dintre „sediile” a fost jefuit, „afaceristul” l-a împușcat în spate pe autor, Hillary Brown. Judecătorii au decis, însă, că a fost o „ucidere justificată” și nu a primit nicio pedeapsă. În 1966, însă, viitorul manager a fost condamnat pentru ucidere din culpă după ce și-a călcat în picioare un angajat care-i datora 600 de dolari, acesta murind din cauza rănilor suferite. King a făcut 4 ani de închisoare, iar în 1983 a fost grațiat de guvernatorul statului Ohio.
Scandalurile s-au ținut scai de el și după ce a devenit o celebritate. În 1992, Senatul american a cerut o investigație în ceea ce privește posibilele legături ale managerului cu lumea interlopă. În public, Don King a negat vehement orice legătură cu mafia sau crima organizată, însă când a fost chestionat de anchetatori de o posibilă legătură cu celebrul John Gotti, King a invocat Amendamentul 5 din Constituția americană, care permite unui suspect să nu fie propriul martor al acuzării.
În plus, nu mai puțin de șapte boxeri (Muhammad Ali, Larry Holmes, Tim Witherspoon, Mike Tyson, Terry Norris, Lennox Lewis și Chris Byrd) l-au dat în judecată, de cele mai multe ori pentru fraudă, iar toate procesele s-au încheiat prin înțelegeri în afara tribunalului, în defavoarea lui King, care a plătit sportivilor sume importante de bani.
Acum în vârstă de 85 de ani, Don King este în continuare activ mai ales în lumea politică, susținându-l în actuala campanie electorală americană pe Donald Trump, dar face și acte de caritate în Florida, unde s-a stabilit.