Sorin Grindeanu, omul de sport

Foto: Sorin Grindeanu (sursa: gov.ro)

În premieră, România are un prim-ministru timișorean. Prin adopție, mă rog, Sorin Grindeanu fiind de loc din Caransebeș.

L-am cunoscut acum vreo 15 ani. Fusese numit directorul Direcției Județene pentru Tineret și Sport Timiș, sau cum s-o fi numind atunci. DJTS-ul filială a Ministerului Tineretului și Sportului.

Omul nu avusese tangențe cu sportul, deși, dacă îmi amintesc bine, jucase volei la juniorii orașului natal.

Mă așteptam să întâlnesc un tânăr politruc (avea pe-atunci vreo 28 de ani) paralel cu fenomenul sportiv.

Ei bine, n-a fost așa, și nu spun asta pentru că a ajuns, acum, atât de sus. Am cunoscut un om echilibrat, cultivat, interesat de sport și de modul în care sportul timișean s-ar putea dezvolta.

A stat în funcție vreo doi ani și jumătate. Apoi, eu fiind, în ultima perioadă, prea puțin interesat de politică, drumurile ni s-au intersectat rar.

Noi, timișorenii, să sperăm că Sorin Grindeanu va face pentru oraș, în plan sportiv, cea a reușit Emil Boc pentru Cluj-Napoca. Un stadion ultramodern, o sală de sport la fel.

***

Un prim semn de întrebare pentru noi, cei din lumea sportului. Noul ministru al Tineretului și Sportului este Marius Alexandru Dunca.

Cine este Marius Alexandru Dunca?

Un tânăr de 36 de ani, senator PSD de Brașov, fost șef pe la Protecția Consumatorului și Centrul Antidrog.

Chiar nu merită sportul românesc un ministru pe măsura valorosului său trecut? Din păcate, doar trecut, prezentul fiind jalnic. Cu atât mai mult, atunci, ar trebui un om deosebit, cu viziune și experiență, în această funcție!

Nu neapărat un fost sportiv de mare valoare, pentru că au fost, în ultimul timp, Gabi Szabo și Elisabeta Lipă, și ne-am lămurit.

Articol scris pentru banatulazi.ro

Octavian Stăncioiu

Articol scris de